Billiga mobilabonnemang för studenter

Som studerande är ofta dina ekonomiska resurser ganska knappa. Därför kan det var väl värt att lägga ner lite tid på att hitta ett billigt mobilabonnemang. Här tipsar vi om hur du kan gå tillväga för att hitta det bästa valet!

Billiga mobilabonnemang för studenter

Studentrabatt på mobilabonnemang

Många operatörer erbjuder rabatter för studerande. De vet att många studenter har dåligt med pengar och samtidigt hoppas de att de ska stanna kvar som kunder och i förlängningen skaffa ett dyrare abonnemang.

När du vill ha ett billigt mobilabonnemang som student som är det nästan alltid bäst att vända sig till någon av lågprisoperatörerna. Där kan du få ett mobilabonnemang med 5-6 GB surf och fria samtal/sms för ca 100 kr i månaden. Ofta har du tillgång till wifi både i skolan och i din bostad, vilket gör att den surfmängden bör räcka om du inte slösar för mycket.

Väg in alla kostnader

När du ska räkna ut vad någonting kostar så är det alltid viktigt att titta på hela bilden. Om du redan har en telefon (som inte är operatörslåst) så räcker det att du tittar på, och jämför olika abonnemang. Men om du också behöver en telefon så blir det plötsligt en annan femma. Att köpa en ny telefon kontant idag innebär en ganska betydande kostnad som ofta får svårt att rymmas i en slimmad studentbudget.

Därför kan det ibland löna sig att skaffa ett abonnemang och köpa en telefon som du betalar med en förhöjd månadsavgift på ditt abonnemang. Tänk på att slå ut kostnaden på hela bindningstiden och jämför det med vad det skulle kosta att köpa telefonen kontant och teckna ett abonnemang hos en lågprisoperatör.

Är du en supersparare?

Om du inte är rädd för att lägga ner lite arbete så finns det sätt att få nästan löjligt låga kostnader för sin telefoni. Det handlar om att utnyttja tidsbegränsade erbjudanden från operatörerna. Många lågprisoperatörer ger dig halva priset (eller ännu större rabatt) under en begränsad tid. Eftersom ingen tillämpar någon bindningstid är du fri att byta operatör när de billiga månaderna har förflutit. Visst - det är lite krångel - men om du verkligen är ute efter att spara så mycket pengar som möjligt så är det faktiskt ett alternativ.

Studieorten har betydelse!

Som alltid när det gäller mobilabonnemang så är det viktigt att du kontrollerar att det finns god täckning på din studieort. Pluggar du exempelvis i Stockholm så kan du välja och vraka fritt bland alla tillgängliga operatörer, då alla har mycket bra täckning där. Men om du istället ska studera på en folkhögskola i Övertorneå, ja då gör du nog klokast i att använda dig av en operatör som använder sig av Telias nät.

När man jagar ett billigt mobilabonnemang som student så är det lätt att bara stirra sig blind på priset. Men det är alltid viktigt att göra en enkel analys över hur du vill använda din telefon. Om du väljer ett abonnemang med väldigt lite surf så är det förmodligen så att du vid ett antal tillfällen kommer tvingas att köpa till extra surfmängd. Det leder snabbt till det faktum att det istället hade lönat sig att teckna ett lite dyrare abonnemang där surfen hade räckt hela månaden.

Sammanfattning

Om man lägger ner lite arbete så går det att hitta ett riktigt billigt mobilabonnemang för dig som är student. Det är dock viktigt att du skaffar ett abonnemang som motsvarar dina behov och som har god täckning på just din studieort. Om du dessutom behöver skaffa dig en telefon så är det ännu viktigare att du gör en helhetskalkyl där du väger in samtliga kostnader.

Bästa billiga mobilabonnemang för studenter

I maj 2024

Mobilabonnemang från Vimla

1. Vimla

 • 2G, 3G, 4G & 5G i Telenors nät, se täckningskarta
 • 4-100 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 20 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Comviq

2. Comviq

 • 2G, 3G, 4G & 5G i Tele2s nät, se täckningskarta
 • 2-100 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 115 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Fello

3. Fello

 • 2G, 3G & 4G i Telias nät, se täckningskarta
 • 6-48 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 52,5 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Hallon

4. Hallon

 • 3G, 4G & 5G i Tres nät, se täckningskarta
 • 5-150 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner & företag
 • Från 19 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Halebop

5. Halebop

 • 2G, 3G, 4G & 5G i Telias nät, se täckningskarta
 • 3-100 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 149 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Chilimobil

6. Chilimobil

 • 3G, 4G & 5G i Tres nät, se täckningskarta
 • 100 GB till fri surf med fria samtal/sms för privatpersoner & företag
 • Från 149 kr/månad just nu

Läs mer

Se fler billiga mobilabonnemang