Billiga mobilabonnemang för barn

Idag när mobilanvändandet har krupit nedåt i åldrarna så har många upptäckt att det finns ett behov av billiga mobilabonnemang för barn.

Billiga mobilabonnemang för barn

Barns behov av surf

Priset på ett mobilabonnemang har ett starkt samband med hur stor surfmängd som ingår. Våra barn förbrukar ofta ganska mycket surf eftersom de tenderar att titta ganska mycket på Youtube, Netflix och spela olika typer av onlinespel. Alltså finns det en inbyggd problematik när det gäller att hitta billiga abonnemang till dina barn.

Om surfen hela tiden tar slut för dina barn så har du två alternativ:

 • Lär ditt barn att förbruka mindre surf. Lär hen vad det är som tar mycket surf och hur man kan undvika att förbruka för mycket (använda wifi, ladda ner istället för att streama, osv).
 • Fylla på surf hela tiden. Detta kommer garanterat att bli ett dyrt alternativ och ditt billiga abonnemang kommer istället visa sig vara väldigt dyrt.

Lågprisabonnemang

Som du säkert känner till så finns det en uppsjö av olika lågprisoperatörer på mobilmarknaden. Hallon, Halebop och Vimla är några av de mest populära och alla erbjuder i princip samma tjänster. Vimla erbjuder exempelvis ett abonnemang för personer under 18 år som innehåller 6 GB surf till en kostnad av 100 kr i månaden. Hos Hallon kan du i skrivande stund få ett abonnemang med 8 GB surf för 99 kr i månaden (om du är under 18 år).

Kolla upp familjeabonnemang

Om du har möjlighet så bör du kolla upp så kallade familjeabonnemang. Då kan mamma eller pappa ha ett abonnemang med fri surf och sedan kan andra familjemedlemmar anslutas till samma abonnemang mot en fast månadskostnad. Det brukar kosta 100-150 kr per användare, vilket ungefär kan jämföras med vad ett abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna kostar.

Kontantkort

Ett annat alternativ är att skaffa ett kontantkort till ditt barn. Det kan finnas en åldersgräns för att köpa själva kontantkortet, så där måste du som förälder hjälpa till. Ditt barn kan dock själv fylla på sitt kontantkort i valfri butik. Givetvis kan du som vårdnadshavare fylla på barnets kontantkort direkt via operatörens hemsida.

Vanliga frågor om mobilabonnemang för barn

Får barn ha ett mobilabonnemang?

Nja. Är du under 18 år så får du inte ingå avtal. Så om ditt barn ska ha ett mobilabonnemang så måste du som förälder hjälpa till. Det är också du som har betalningsansvaret för det abonnemang som ditt barn använder.

Kan man få rabatt på mobilabonnemang för barn?

Ja, många operatörer erbjuder antingen rabatterade priser eller extra surf för studenter och barn under 18 år. Hos vissa finns också så kallade tipsrabatter som gör att du kan sänka månadskostnaden ytterligare.

När är det lämpligt att ett barn får sitt första mobilabonnemang?

Det är väldigt svårt att svara på utan att veta mer om er familjesituation. Har du behov av att kunna nå ditt barn ofta? Kanske har hen en lång skolväg eller ofta är ute själv i skog och mark. Det är svårt att ge ett konkret råd - du får själv bedöma när ditt barn är tillräckligt mogen för sin första egna mobil.

Sammanfattning

Som vi ser det så har du två alternativ när du vill skaffa ett billigt mobilabonnemang till ditt barn. Antingen så skaffar du ett abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna och väljer en surfmängd som gör att du inte behöver fylla på surf i slutet av varje månad (för då blir det dyrt). Det andra alternativet är att skaffa ett familjeabonnemang, där alla i familjen delar på en gemensam surfpott. Lite beroende på hur många ni är i familjen, så kan familjeabonnemanget vara ett ekonomiskt riktigt attraktivt alternativ - så kolla upp det! I vissa sällsynta fall så kan ett kontantkort vara den bästa lösningen, men för de allra flesta så är något av ovan nämnda alternativ att föredra.

Bästa billiga mobilabonnemang för barn

I juni 2024

Mobilabonnemang från Hallon

1. Hallon

 • 3G, 4G & 5G i Tres nät, se täckningskarta
 • 10-150 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner & företag
 • Från 49 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Vimla

2. Vimla

 • 2G, 3G, 4G & 5G i Telenors nät, se täckningskarta
 • 4-100 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 20 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Fello

3. Fello

 • 2G, 3G & 4G i Telias nät, se täckningskarta
 • 3-24 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 52,5 kr/månad just nu

Läs mer

Mobilabonnemang från Comviq

4. Comviq

 • 2G, 3G, 4G & 5G i Tele2s nät, se täckningskarta
 • 3-100 GB surf med fria samtal/sms för privatpersoner
 • Från 105 kr/månad just nu

Läs mer

Se fler billiga mobilabonnemang